Поставили хрест на технологіях в РФ: Велика Британія запровадила заборону експорту майже 700 товарів

19:16, 30 вересня 2022
Велика Британія запровадила заборону експорту майже 700 товарів, які мають вирішальне значення для промислових і технологічних можливостей Росії.
Поставили хрест на технологіях в РФ: Велика Британія запровадила заборону експорту майже 700 товарів
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Велика Британія запровадила заборону експорту майже 700 товарів, які мають вирішальне значення для промислових і технологічних можливостей Росії. Про це повідомляє Міністерство закордонних справи Британії.

Це також включає заборону для РФ доступу до послуг інженерних, архітектурних, аудиторських, юридичних та рекламних компаній Британії.

Санкції покликані позбавити Росію доступу до ІТ-консультацій, архітектурних, рекламних, аудиторських, інженерних послуг та юридичних консультаційних послуг для комерційної діяльності.

У повідомленні зазначається, що 85% усіх юридичних послуг РФ імпортує з країн Великої сімки, на Велику Британію припадає 59% цього імпорту.

Також заборонено експорт майже 700 товарів з Великої Британії до Росії.

«Список включає сотні товарів, які мають вирішальне значення для виробництва в російському виробничому секторі, причому минулого року імпорт із Великобританії склав понад 200 мільйонів фунтів стерлінгів», – йдеться у повідомленні.

«Великобританія рішуче засуджує заяву Путіна про незаконну анексію території України. Ми ніколи не визнаємо результатів цих фіктивних референдумів чи будь-якої анексії української території. Російський режим має бути притягнутий до відповідальності за це огидне порушення міжнародного права. Ось чому ми працюємо з нашими міжнародними партнерами, щоб посилити економічний тиск через нові заборони послуг», – прокоментував рішення міністр закордонних справ Великої Британії Джеймс Клеверлі.

Раніше ми писали, що США розширили санкції проти РФ за анексію українських територій.

Так, США посилили антиросійські санкції: до списку потрапили родина Шойгу, дочка Собяніна та г олова Центробанку Набіулліна.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді