Російського політика Іллю Яшина засудили до 8,5 років ув'язнення за «фейки» про вс рф

14:21, 9 грудня 2022
Суд у Росії засудив до восьми з половиною років колонії загального режиму опозиційного політика Іллю Яшина за звинуваченням у поширенні «фейків» про російську армію.
Російського політика Іллю Яшина засудили до 8,5 років ув'язнення за «фейки» про вс рф
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Міщанський суд Москви засудив до восьми з половиною років колонії загального режиму опозиційного політика Іллю Яшина за звинуваченням у поширенні «фейків» про армію рф. Про це повідомляють росзмі.

Після відбуття терміну протягом чотирьох років йому буде заборонено користуватися інтернетом. Державний обвинувач вимагав засудити політика до дев'яти років колонії.

Так, кримінальну справу було порушено через квітневий стрім Яшина, в якому він розповідав про вбивство мирних жителів у Бучі на Київщині під час російської окупації. За версією звинувачення, політик поширював «відомо неправдиву інформацію» щодо «мотивів політичної ненависті», хоча «знав», що росія вживає заходів «з підтримки миру та безпеки». Яшина відправили під арешт у справі про «фейки» у середині липня.

Яшин своєї провини у суді не визнав. Він заявив, що у своєму стрімі наводив і позицію України щодо вбивств у Бучі, і позицію міноборони росії, та повідомлення незалежних журналістів.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду