Україна анонсувала голосування в ООН щодо спеціального трибунал для РФ

09:20, 13 січня 2023
Відповідну резолюцію незабаром буде винесено на розгляд Генеральної Асамблеї.
Україна анонсувала голосування в ООН щодо спеціального трибунал для РФ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Україна закликала держави-члени Організації Обʼєднаних Націй підтримати резолюцію про створення спеціального трибуналу щодо злочину агресії РФ, яку незабаром буде винесено на розгляд Генеральної Асамблеї.

«Ми закликаємо всі відповідальні держави підтримати резолюцію про створення трибуналу, яку ми збираємося винести на розгляд Генеральної Асамблеї», – заявила перший заступник міністра закордонних справ України Еміне Джапарова під час виступу на відкритих дебатах Ради Безпеки ООН, передає «Укрінформ».

За її словами, «право сили, яке Росія варварськи практикує щодо України, дає чіткий сигнал усім присутнім у цій залі: ніхто більше не перебуває у безпеці».

«Якщо країна, яка зловживає правами та привілеями постійного члена Ради Безпеки, нападає на іншу державу-члена ООН, це означає лише одне – безпека зруйнована, міжнародний мир поставлений під сумнів, верховенство права брутально порушується», – додала Джапарова.

Представниця МЗС України зауважила, що 88 років тому США, Велика Британія, Франція та Радянський Союз підписали Лондонську угоду та Статут Міжнародного військового трибуналу, які відкрили шлях до Нюрнберзького процесу.

«Це саме те, що ми повинні зробити сьогодні – створити спеціальний трибунал для розслідування злочину агресії», – наголосила Джапарова.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Руслан Жук
    Руслан Жук
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду
  • Елла Катаєва
    Елла Катаєва
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Оксана Блажівська
    Оксана Блажівська
    суддя Господарського суду міста Києва