Путін уже боїться ризикувати, а тому ядерна ескалація малоймовірна, – ISW

13:40, 6 лютого 2023
Президент РФ, побоюючись суспільного невдоволення, не оголошує другу хвилю мобілізації, ймовірно, схиляючись до «тихої мобілізації», кажуть у ISW.
Путін уже боїться ризикувати, а тому ядерна ескалація малоймовірна, – ISW
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Після того, як запланований «бліцкриг» рф у лютому 2022 не відбувся, путін боїться приймати ризиковані рішення. Про це повідомляється у звіті Інституту вивчення війни.

Зокрема, мова йде про те, що, приймаючи рішення про напад на Україну у лютому 2022 року, російський президент був упевнений, що його військам вдасться змусити Київ капітулювати і не зазнати при цьому значних втрат.

Тому вторгнення в Україну для путіна було цілком прийнятним ризиком, зазначають у ISW.

Плани рф не здійснилися, війська зс рф не змогли взяти Київ. Наразі росія продовжує зазнавати величезних людських і матеріальних втрат.

З огляду на вищезгадане, президент рф змушений ухвалювати складні рішення.

«Однак путін, як і раніше, не бажає віддавати накази про складні зміни в російській армії і суспільстві, які необхідні, щоб змінити хід війни», – зауважують у ISW.

Так, у ISW наводять приклади, які доводять небажання російського диктатора ухвалювати ризиковані рішення.

Зокрема, путін дуже пізно, на думку експертів, оголосив часткову мобілізацію та розширив воєнний стан. Він зробив це лише після того, як внаслідок успіхів ЗСУ стало очевидно, що Кремль потребує нової військової сили.

Страх ризикувати стримав путіна від набагато масштабнішої мобілізації, ніж у 300 тис військовослужбовців, вважають аналітики.

І наразі він, побоюючись суспільного невдоволення, не оголошує другу хвилю мобілізації, ймовірно, схиляючись до «тихої мобілізації».

 Також путін не наважується брати на себе відповідальність за невдачі на фронті і покладається на своїх підданих, які публічно беруть на себе провину за військові поразки.

В Інституті війни дійшли висновку, що путін боїться ухвалювати ризиковані рішення, які можуть похитнути його особисту владу, а тому ядерна війна і відкрите протистояння з НАТО малоймовірні.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Руслан Жук
    Руслан Жук
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду
  • Елла Катаєва
    Елла Катаєва
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Оксана Блажівська
    Оксана Блажівська
    суддя Господарського суду міста Києва