Через «політичні суперечності»: виступ Зеленського на пісенному конкурсі в Італії скасували

18:12, 7 лютого 2023
Зеленський не виступатиме з відеозверненням на італійському пісенному фестивалі Сан-Ремо.
Через «політичні суперечності»: виступ Зеленського на пісенному конкурсі в Італії скасували
Фото: ОП
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Президент України Володимир Зеленський не виступатиме з відеозверненням на італійському пісенному фестивалі Сан-Ремо, він направить текстове звернення.

Як зазначає видання The Guardian, відеовиступ Зеленського на фестивалі скасували через «політичні суперечності». Італійські політики заявили, що поява українського президента «є недоречною» для щорічного музичного конкурсу. 

Як відомо, Зеленський мав виступити з промовою в суботу ввечері, але натомість надасть письмове повідомлення, яке зачитає ведучий фестивалю.

Так, віцепрем’єр-міністр Італії Маттео Сальвіні спровокував суперечку, заявивши, що участь Зеленського «недоречна» і що розважальний захід має бути «зарезервований для музики», тоді як Джузеппе Конте, колишній прем’єр-міністр і лідер «Руху п’яти зірок», заявив, він не вважав за потрібне, щоб Зеленський виступав «у такому легковажному контексті2.

Музичний фестиваль Сан-Ремо відбувається кожного року, на ньому обирають представника Італії на Євробаченні.

Від початку повномасштабного вторгнення Володимир Зеленський виступав із відеозверненнями перед урядами, парламентами, вищими навчальними закладами, гостями і організаторами різноманітних фестивалів, аби привернути увагу до розвʼязаної рф війни проти українців та закликати світ згуртуватися на підтримку України. 

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки