ЄС ввів 10-й пакет санкцій, зокрема проти «Альфа-банку» та банку «Тінькофф», ДОКУМЕНТ

19:35, 25 лютого 2023
Під нові антиросійські санкції Євросоюзу потрапили фізичні та юридичні особи, а також торговельні та фінансові операції, включаючи експорт на суму понад 11 мільярдів євро.
ЄС ввів 10-й пакет санкцій, зокрема проти «Альфа-банку» та банку «Тінькофф», ДОКУМЕНТ
Фото: 24tv.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Як писала «Судово-юридична газета», Європейський Союз узгодив 10й пакет санкцій проти рф.

Як повідомляє офіційний сайт ЄС, нові обмеження 10-го пакета санкцій проти рф охоплюють експорт на суму 11,4 млрд євро і включають обмеження щодо торгівлі технологіями подвійного призначення.

Так, ЄС ввів санкції проти «Альфа-банку», Росбанку та банку «Тінькофф». Також Євросоюз включив медіагрупу «Росія сьогодні» до 10-го пакету санкцій.

Зокрема, під санкції потрапляють електронні компоненти, які рф застосовує у виробництві своїх безпілотників, ракет, гелікоптерів, транспортних засобів та інших видів озброєння. Також туди додали товари, які росія може легко транспортувати для підтримки своїх військових дій в Україні: вантажівки (та запчастини до них), електрогенератори, біноклі, радари, компаси; конструкції для будівель баштового типу, вилочні навантажувачі; електроніка, деталі машин, насоси, обладнання для обробки металів; товари, що використовуються в авіаційній промисловості (турбореактивні двигуни).

До списку вперше включили сім іранських організацій, які співпрацюють з росією у виробництві компонентів для атак на цивільну інфраструктуру в Україні. Загальна кількість підсанкційних російських підприємств, пов'язаних з військово-промисловим комплексом країни-агресора, сягнула до 506 організацій, йдеться на сайті ЄК.

Також в ЄС заморозили активи трьох російських банків, на них також поширюється заборона щодо фінансування та партнерства с європейськими установами; а також наклали зобов'язання щодо звітності про активи російського Центрального банку, блокуючи можливі прецеденти щодо фінансування військової машини рф.

Сьогоднішній пакет обмежень також накладає заборону на імпорт бітуму і супутніх матеріалів, таких як асфальт; і синтетичного каучуку та технічного вуглецю.

Окремим пунктом ЄК наклала санкції на діяльність громадян рф у керівних органах Європи. Тепер вони не мають права посідати високі посади в компаніях, пов'язаних з критичною інфраструктурою держав-членів ЄС. Також російським громадянам та юридичним особам забороняється бронювати потужності для зберігання газу в ЄС (за винятком LNG)

10-й пакет санкцій вів обмеження і проти інформаційної діяльності російських ЗМІ: Рада ЄС ініціювала процес призупинення ліцензій на мовлення ще двох ЗМІ: RT Arabic та Sputnik Arabic.

Десятий пакет санкцій ЄС спрямований проти російської військової промисловості, пропаганди та фінансової системи, вважає президент України.

«Тиск на російського агресора має посилюватися: очікуємо на рішучі кроки проти Росатому та атомної промисловості рф, збільшення тиску на військових та банки», — написав Володимир Зеленський у Твіттер.

Раніше верховний представник ЄС з питань закордонних справ та безпекової політики Жозеп Боррель зазначив, що до чорних списків занесено 121 особу.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська