«Зелене світло» для створення бойових безпілотників: ШІ здійснив успішне самостійне керування винищувачем

08:44, 5 серпня 2023
У США успішно тестують безпілотний винищувач.
«Зелене світло» для створення бойових безпілотників: ШІ здійснив успішне самостійне керування винищувачем
Джерело фото: noworries
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Система штучного інтелекту успішно здійснила повне керування безпілотником XQ-58A Valkyrie під час тривалого польоту. Випробування провели у випробувально-тренувальному комплексі Еглін у Флориді, де тривалий трьохгодинний виліт відбувся без нагляду операторів, –  повідомляє Лабораторія ВПС США, пише noworries.

Досягнення стало результатом дворічного співробітництва між урядом США та командою Skyborg Vanguard — проектом Лабораторії та Центру управління життєвим циклом ВПС. Головною метою цієї колаборації є розробка безпілотного винищувача.

Для того, щоб штучний інтелект міг працювати бездоганно з новими алгоритмами, науковці витратили понад мільйон годин на симуляціях. Після цього алгоритми пройшли десять тестових польотів на борту експериментального літака X-62A з супроводом XQ-58A та наземними операторами.

Військові ВПС США відзначають, що цей успішний бойовий виліт відкриває дорогу до розробки штучної інтелектуальної агентури (ШІ), яка здатна виконувати сучасні бойові завдання. Такі ШІ-агенти будуть впроваджені в програму CCA (Collaborative Combat Aircraft) для створення бойових безпілотників, які можуть ефективно співпрацювати з пілотованими літальними апаратами.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва