Дональду Трампу висунули четверте кримінальне звинувачення щодо спроби змінити свою поразку на виборах

11:05, 15 серпня 2023
Колегія присяжних у Атланті висунула черговий пакет обвинувачень проти Дональда Трампа та його спільників.
Дональду Трампу висунули четверте кримінальне звинувачення щодо спроби змінити свою поразку на виборах
Джерело фото: BBC
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Експрезиденту США Дональду Трампу вдруге за цей місяць висунули звинувачення у підриві виборів 2020 року, цього разу у штаті Джорджія. Це вже четверте кримінальне звинувачення щодо спроби змінити свою поразку на виборах, – повідомляє CNN.

У понеділок Колегія присяжних у Атланті висунула новий пакет обвинувачень проти експрезидента Трампа у справі виборів у Джорджії у 2020 році. Документ, обсягом 98 сторінок, став четвертим кримінальним звинуваченням, винесеним на адресу колишнього глави держави.

Обвинувачення стосуються 19 осіб, включаючи Дональда Трампа, а також його юриста, колишнього керівника апарату Білого дому та адвоката.

У вступній частині звинувачення прокурори заявили, що Трамп та його колеги спеціально уклали змову з метою неправомірно вплинути на результати виборів на користь Трампа. План передбачав дії в окрузі Фултон та інших місцях.

Трампа обвинувачують за 13 пунктами, шість з яких стосуються змови зі спільниками у використанні фальшивих виборців. Також у звинуваченні згадується підробка документів, у тому числі позову Трампа та його адвоката, де стверджувалось, що тисячі виборців голосували незаконно.

Список звинувачень також включає неправдиві заяви, спроби впливу на свідків, порушення приватності, підробку та подання фальшивих документів, а також змову з метою введення держави в оману.

Крім цього, у документі згадуються 30 інших осіб, які були причетні до подій, але проти яких обвинувачення поки не були висунуті.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду