Ймовірний шатдаун може вплинути на національну безпеку США, — Блінкен

11:09, 30 вересня 2023
За його словами, припинення роботи американського уряду явно ускладнить роботу Державного департаменту.
Ймовірний шатдаун може вплинути на національну безпеку США, — Блінкен
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

1 жовтня у США може статися урядовий шатдаун. Держсекретар США Ентоні Блінкен вважає, що він може вплинути на нацбезпеку Америки і закликав Конгрес недопустити цього.

Він розповів на пресконференції , що припинення роботи американського уряду явно ускладнить роботу Державного департаменту. Він зазначив, що відомство готується до ймовірного шатдауну, але закликав Конгрес "не йти на цей крок".

"Ми дуже зосереджені на тому, що щоб не трапилося, ми могли зосередити наші ресурси на просуванні та захисті національної безпеки. І, звичайно, на тому щоб ми могли виконувати функції, необхідні для захисту людського життя, власності та безпеки", - заявив Ентоні Блінкен.

Зазначимо, шатдаун у США може настати з 1 жовтня, якщо Конгрес не схвалить бюджетні питання на наступний фінансовий рік. Цього можна уникнути, ухваливши бюджетну резолюцію, яка дозволить профінансувати урядові видатки, поки законодавці не схвалять закон про бюджет.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва