Маск грубо відповів компаніям, які відмовилися від реклами в Х

12:24, 30 листопада 2023
Ілон Маск відреагував на рішення брендів припинити рекламу на платформі X після його підтримки антисемітської теорії змови.
Маск грубо відповів компаніям, які відмовилися від реклами в Х
Джерело фото: Associated Press
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Власник соціальної мережі X та мільярдер Ілон Маск розкритикував бренди, які вирішили припинити свою рекламу на його платформі через його підтримку антисемітської теорії змови, – повідомляє The New York Times.

Раніше Маск висловив своє розчарування рішенням брендів, у тому числі Disney, Apple і IBM, про припинення реклами на його платформі. Він у своєму повідомленні «Не рекламуйте» використав лайки, щоб виразити свою позицію щодо відмови брендів рекламувати на платформі X.

Інцидент із припиненням реклами брендами на X виник через підтримку Маска антисемітської теорії змови, яка звинувачувала єврейські громади в пропагуванні «ненависті до білих». Це призвело до припинення реклами від близько 200 великих рекламодавців, загрожуючи збитками компанії в 75 мільйонів доларів цього кварталу.

Ілон Маск, відзначивши потенційне фінансове враження на X від бойкоту, заявив, що публіка звинуватить саме бренди у краху, а не його особисто.

Незважаючи на відмову брендів, Маск визнав свою помилку у відповіді на конкретний пост і зауважив, що повинен був більш чітко висловити свою позицію. Також він вибачився за створену ситуацію, вказавши, що вона могла бути непорозумінням.

Він додав: «Я передав заряджену рушницю тим, хто мене ненавидить, і тим, хто є антисемітами, і мені дуже шкода за це».

Інвестиційні банки, які допомогли Маску придбати X, можуть виявитися незадоволеними з його агресивною позицією, оскільки реклама є важливою частиною доходів платформи X. Маск також вживає заходів для налагодження зв'язків з великими брендами за допомогою експертів у галузі реклами, включаючи Лінду Яккаріно, щоб зберегти позитивні стосунки з рекламодавцями.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва