У Конгрес США внесли законопроєкт про арешт російських активів на користь України

08:59, 1 грудня 2023
Законопроєкт дозволить Міністерству юстиції США швидко конфісковувати та передавати Україні конфісковані активи рф.
У Конгрес США внесли законопроєкт про арешт російських активів на користь України
Джерело фото: GETTY IMAGES
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Група конгресменів та сенаторів Сполучених Штатів Америки представила двопартійний законопроєкт, спрямований на конфіскацію активів російських олігархів на користь України, – повідомила посол України в США Оксана Маркарова.

«Двопартійна та двопалатна група членів Конгресу США у складі сенатора Ш.Вайтгауза (Д), сенатора Л.Грема (Р), конгресмена Дж.Вілсона (Р) та конгресмена С.Коена (Д) представила законопроект «Про конфіскацію активів для відбудови України». У якості співавторів вже долучились сенатори Р.Блументаль (Д), Співголова Комітету із закордонних справ Сенату Дж.Ріш (Р) та М.Беннетт (Д)», – сказала Маркарова.

Згідно з запропонованим законопроєктом, Міністерство юстиції США отримує повноваження для швидкого конфіскування цінних активів, що належать російським олігархам, підпадаючи під санкції, та передачі їх Україні.

Крім того, законопроєктом передбачено скасування обмежень у розмірі $500 000 для застосування процедури безоплатного вилучення активів цих осіб.

Законопроєкт дозволяє Міністерству юстиції США передавати на користь України всі кошти, отримані від конфіскації російських активів, що були вилучені урядом США. Важливо відзначити, що наразі Міністерство юстиції може передавати Україні лише активи, що були конфісковані за порушення санкцій, введених проти росії.

Очікується, що законопроєкт буде розглянутий та ухвалений в Конгресі найближчим часом.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України