росія відкриє додаткові локації запуску дронів по Україні – британська розвідка

16:10, 13 грудня 2023
Аби ускладнити роботу української ППО, та захистити свої сили, росія може розподілити можливості запуску своїх безпілотників в декількох місцях.
росія відкриє додаткові локації запуску дронів по Україні – британська розвідка
Джерело фото: molbuk
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Британська розвідка повідомляє, що росія, ймовірно, розосередить бази запуску російських безпілотних літальних апаратів (БПЛА) типу «Shahed» у кількох місцях, аби ускладнити роботу протиповітряної оборони України.

За даними Міноборони Британії, 12 грудня росія запустила щонайменше 15 таких безпілотників з Балаклавського району Криму, нового стартового майданчика на південь від Севастополя.

Російські джерела 5 грудня повідомили про перехоплення 41 українського БПЛА, який, за їхніми словами, намагався атакувати російську військову інфраструктуру в Криму, зокрема район мису Чауда, відомий як місце старту «Shahed» від початку вересня 2023 року.

Балаклава стала п'ятим підтвердженим майданчиком для запуску БПЛА росії у воєнних діях проти України. Серед інших місць - полігони на мисі Чауда, в Єйську, Приморсько-Ахтарську та Курську.

Зазначається, що росія може розподілити можливості запуску своїх безпілотників в декількох місцях, як захист для своїх сил, так і для ускладнення зусиль протиповітряної оборони України. Імовірно, Росія також буде використовувати додаткові майданчики у відповідь на українські атаки, змушуючи Україну адаптуватися до нових сценаріїв використання цих систем.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Борис Продан
    Борис Продан
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Дмитро Шмигельський
    Дмитро Шмигельський
    суддя Деснянського районного суду міста Києва