В Давосі представники 80 країн світу обговорили формулу миру для України

12:09, 14 січня 2024
За словами голови Офісу Президента України Андрія Єрмака, 14 січня у Давосі говорили про світовий порядок і справедливість.
В Давосі представники 80 країн світу обговорили формулу миру для України
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Під час Світового економічного форуму у Давосі (Швейцарія) була обговорена формулу миру для України. Представники понад 80 країн говорили про світовий порядок та справедливість. Про це повідомив голова Офісу Президента України Андрій Єрмак.

Він зазначив, що своїх представників у Давос делегували 39 країн Європи, 18 країн Азії, 12 країн Африки, 6 – Південної Америки, 3 – Північної Америки, 2 – Океанії.

Єрмак підкреслив, що постійне зростання кількості країн, які долучаються до роботи над загальним планом дій, що ґрунтується на українській Формулі миру, є гарним знаком. При цьому глава ОП зазначив, що країни регіонів Глобального Півдня почали активніше вмикатися в роботу, що свідчить про розуміння загрози конфлікту для всього людства.

«Сьогодні у Давосі ми говоримо про світовий порядок і справедливість. Я вдячний за прийом цього заходу Швейцарії, яка нещодавно приєдналась до консультацій на рівні радників, але одразу включилась в роботу. Під час відкриття зустрічі радників я розповів про наслідки нещодавніх масованих ракетних обстрілів росією українських міст, про жертви атак серед мирних громадян та руйнування цивільної інфраструктури», – заявив Єрмак.

Також Єрмак зазначив, що припинення вогню не стане кінцем російської агресії в Україні, а лише надасть Москві паузу для накопичення нових сил. Тому, наголосив голова ОП, Україна зобов'язана виграти, щоб жити далі.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України