В Швейцарії закликали Китай вплинути на росію, аби припинити війну в Україні

18:13, 14 січня 2024
Глава МЗС Швейцарії переконаний, що Китай важливий для зусиль із припинення війни в Україні.
В Швейцарії закликали Китай вплинути на росію, аби припинити війну в Україні
Джерело фото: glavcom
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Міністр закордонних справ Швейцарії Ігнаціо Кассіс заявив, що Китай має долучитися до зусиль, спрямованих на завершення російської війни в Україні. За його словами, важливо знаходити шляхи для співпраці з Китаєм у цьому питанні, оскільки роль Китаю виявляється ключовою. Про це повідомляє Reuters.

«Китай відіграє важливу роль. Ми повинні знайти шляхи співпраці з Китаєм у цьому питанні», – сказав Кассіс під час пресконференції.

«Мир для українського народу вкрай необхідний... Ми повинні зробити все, щоб закінчити цю війну», – наголосив Кассіс на пресконференції для ЗМІ. Він додав, що наразі росія та Україна не проявляють готовності до компромісів.

Політик також вказав на важливість участі країн, які підтримують діалог з росією, таких як Бразилія, Індія і ПАР (Південна Африка), у дискусіях. Зокрема, участь альянсу БРІКС виявляється ключовою через їхні відносини з росією. Кассіс вважає, що ці країни можуть взяти участь у колективному русі, спрямованому на залучення інших країн, які знаходяться далеко від конфлікту, але можуть впливати на Китай і росію.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Надія Гончар
    Надія Гончар
    суддя Черкаського апеляційного суду
  • Олександр Ковальчук
    Олександр Ковальчук
    суддя Вінницького апеляційного суду