Велика Британія та союзники озброять Україну дронами зі штучним інтелектом

12:13, 18 лютого 2024
Велика Британія та США розробляють безпілотники зі штучним інтелектом для підтримки України.
Велика Британія та союзники озброять Україну дронами зі штучним інтелектом
Джерело фото: mil.in.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Велика Британія спільно з іншими країнами, зокрема США, працює над розробкою нових безпілотників зі штучним інтелектом для надання підтримки Україні в боротьбі проти російських загроз. Про це повідомляє агентство Bloomberg із посиланням на свої джерела.

Анонімні джерела розповіли, що військові фахівці розглядають можливість використання цих передових технологій для атаки на російські цілі та захоплення певних позицій. Безпілотники з штучним інтелектом мають бути частиною великих флотів, які зможуть співпрацювати між собою для координації атак без прямого керування оператором.

Адмірал Роб Бауер, голова військового комітету НАТО, відзначив, що використання таких безпілотників у поєднанні з штучним інтелектом може бути більш ефективним у порівнянні з традиційними методами боротьби. Він також підкреслив, що розробка передових технологій є важливою у змаганні з росією.

Хоча нові можливості безпілотників не замінять необхідність у снарядах, вони можуть частково компенсувати цю нестачу та відкрити нові можливості для українських військових на полі бою.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України