Трамп погодився на підтримку України за умови кредитування

11:46, 13 квітня 2024
Трамп вимагає повернення грошей у формі кредиту, «а не просто подарунка».
Трамп погодився на підтримку України за умови кредитування
Джерело фото: BBC
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Після зустрічі зі спікером Палати представників Майком Джонсоном, колишній президент США Дональд Трамп висловив підтримку законопроєкту про надання допомоги Україні. Однак, він вказав, що ці кошти мають бути виділені у формі позики, а не просто подарунка. Про це повідомляє Hill.

«Ми розглядаємо це прямо зараз... і ми думаємо про те, щоб зробити це у формі кредиту, а не просто подарунка», - заявив Трамп.

Протягом кількох місяців Трамп висловлював скептицизм стосовно надання допомоги Україні в боротьбі проти росії, стверджуючи, що це не є життєво важливим американським інтересом. Він також підкреслював, що Європа має взяти на себе більшу частину фінансування.

«Ми продовжуємо роздавати подарунки на мільярди і мільярди доларів, і ми проаналізуємо це... Але набагато важливішим для мене є той факт, що Європа повинна зробити крок вперед і дати гроші. Вони повинні зрівняти рахунок. Якщо вони не зрівняють рахунок, я буду дуже засмучений цим, тому що вони постраждають набагато більше, ніж ми», - додав Трамп.

Скептицизм Трампа стосовно надання допомоги мав значний вплив на республіканців у Конгресі, що ускладнювало схвалення пакета допомоги в Палаті представників.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олена Обідіна
    Олена Обідіна
    суддя Полтавського апеляційного суду
  • Світлана Гушилик
    Світлана Гушилик
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Олександр Журибеда
    Олександр Журибеда
    заступник голови Святошинського районного суду міста Києва