У Білому домі підтверджують участь США у Саміті миру, але не кажуть, хто поїде

11:07, 29 травня 2024
На питання, чи буде присутній Джо Байден, у Білому домі відповіли, що не мають більш конкретної інформації, якою можуть поділитися.
У Білому домі підтверджують участь США у Саміті миру, але не кажуть, хто поїде
Джерело фото: Kevin Lamarque/Reuters
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Сполучені Штати Америки підтверджують участь у Саміті миру у Швейцарії наступного місяця. Про це заявила речниця Білого дому Карін Жан-П’єр під час брифінгу 28 травня. Водночас вона не оголосила, хто саме прибуде на подію від США.

«Як ви знаєте, ми брали активну участь у кожному з попередніх українських мирних самітів. Уряд США бере в цьому участь. І ми будемо представлені у цьому майбутньому саміті», – заявила речниця Білого дому Карін Жан-П’єр.

Як пише «Голос Америки», на питання журналіста, чи буде присутній на саміті президент США Джо Байден, вона відповіла, що «не має більш конкретної інформації, якою може поділитись».

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Президент України Володимир Зеленський вважає, що Джо Байден має приїхати на Саміт миру в Швейцарії. «Його відсутності буде тільки аплодувати путін. Особисто аплодувати путін. Причому стоячи», - наголосив Глава держави.

Також стало відомо, що Байден розглядає можливість дати дозвіл Україні завдавати ударів по території рф американською зброєю.

Додамо, що у Демократичній партії США зростають побоювання щодо перспектив переобрання Джо Байдена Президентом.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Катерина Широка
    Катерина Широка
    суддя Вищого антикорупційного суду