США готують новий пакет військової допомоги для України на $225 млн

12:18, 7 червня 2024
До пакету допомоги увійдуть боєприпаси, HIMARS, міномети та артилерійські снаряди.
США готують новий пакет військової допомоги для України на $225 млн
Джерело фото: lb.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Адміністрація Сполучених Штатів Америки працює над новим пакетом військової підтримки для України, який оцінюється в суму 225 мільйонів доларів, заявили американські офіційні особи. Боєприпаси у новому пакеті сили Києва можуть використовувати для удару по загрозам всередині росії для захисту міста Харкова від сильного російського нападу. Про це повідомляє агентство Associated Press.

Згідно з інформацією американських чиновників, цей пакет включатиме різноманітні оборонні засоби, зокрема боєприпаси для системи точного ураження HIMARS, міномети та артилерійські снаряди. Також в нього увійдуть ракети для системи протиповітряної оборони HAWK, ракети для ПЗРК Stinger, протитанкові системи Javelin і AT-4, а також інше військове обладнання.

Новий пакет допомоги передбачається надавати зі складів армії США з метою оперативної доставки на передову в Україні. Раніше цього місяця Державний департамент США затвердив екстрений продаж систем HIMARS Україні на суму приблизно 30 мільйонів доларів.

Зазначається, що цей крок здійснюється в контексті підтримки США українського суверенітету та територіальної цілісності в умовах агресії з боку російської федерації.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська