США навмисно запровадили м'якші санкції проти рф та Ірану, щоб утримати ціни на пальне перед виборами — ЗМІ

14:12, 26 червня 2024
В адміністрації Джо Байдена кажуть, що ці кроки добре збалансовані, щоб утримувати ціни на низькому рівні, але кидають пісок у шестерні нафтоекспортних машин росії та Ірану.
США навмисно запровадили м'якші санкції проти рф та Ірану, щоб утримати ціни на пальне перед виборами — ЗМІ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Адміністрація президента США Джо Байдена розраховує зробити ціни на бензин більш стабільнішими передодні виборів, заохочуючи надходження нафти на світові ринки. Дипломати та колишні чиновники кажуть, що ця політика призвела до м'якших, ніж очікувалося, санкцій проти найбільших виробників нафти — росії, Ірану та Венесуели, пише The Wall Street Journal.

Видання зазначає, що 25 червня, США запровадили нові санкції проти Ірану. Але на думку аналітиків, ці заходи зачіпають лише частину нафтового експорту країни й навряд чи зможуть вплинути світові ринки.

 «Президент хотів зробити все можливе, щоб переконатися, що американські споживачі мають найнижчу ціну на бензоколонці, оскільки це впливає на повсякденне життя сімей», — заявив один із високопоставлених чиновників адміністрації.

Також там наголошують, що коли 12 червня Міністерство фінансів США наклало санкції на рф, вони торкнулися банків, але залишили нафтову промисловість країни практично недоторканою. Зростання видобутку в країнах, що потрапили під санкції, є однією з причин падіння цін на сиру нафту з максимальних рівнів, досягнутих на початку цього року, кажуть аналітики.

Прихильники цієї політики в адміністрації Байдена кажуть, що ці кроки добре збалансовані, щоб утримувати ціни на низькому рівні, але кидають пісок у шестерні нафтоекспортних машин росії та Ірану, а це означає, що вони заробляють менше на кожному барелі нафти, який вони продають.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду