Фінляндія ухвалила закон для блокування мігрантів, які прямують з рф

09:22, 16 липня 2024
Прикордонна служба отримує повноваження відмовляти потенційним біженцям у перетині кордону.
Фінляндія ухвалила закон для блокування мігрантів, які прямують з рф
Джерело фото: Shutterstock
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Парламент Фінляндії проголосував за ухвалення закону, що посилює правила міграції, в тому числі щодо розгляду прохань про притулок. Тепер прийом заявок на надання притулку може бути тимчасово припинений, а прохачам може бути відмовлено без права апеляції. Також прикордонна служба отримує повноваження відмовляти потенційним біженцям у перетині кордону, а тих, хто вже в’їхав, – видворяти з країни без залучення суду. Про це пише «Радіо Свобода».

Як зазначається, законопроєкт раніше критикували юристи і правозахисники, проте депутати фінського парламенту проголосували за його ухвалення більшістю у 167 голосів проти 31.

Міністр внутрішніх справ Фінляндії Марі Рантанен сказала, що якщо закон покаже свою ефективність у боротьбі з нелегальною міграцією, Гельсінкі зможе повернутися до розгляду питання про відкриття прикордонних пунктів на російському кордоні для легальних мандрівників. Однак поки що, заявила Рантонен, говорити про це передчасно.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Сьогодні день народження святкують
  • Дмитро Василяка
    Дмитро Василяка
    суддя Херсонського окружного адміністративного суду