$4000-7000 за «квиток» до Молдови: на Одещині затримали 27 ухилянтів

21:28, 15 липня 2024
Ухилянти спочатку мали потрапити до невизнаного Придністровʼя, а потім до Молдови.
$4000-7000 за «квиток» до Молдови: на Одещині затримали 27 ухилянтів
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України повідомив, що на Одещині поліцейські затримали 27 військовозобов'язаних, які намагалися незаконно потрапити до Молдови.

Правоохоронці встановили, що адміністратор телеграм-каналу надав кожному з військовозобов'язаних координати з локацією збору. Після прибуття вони мали отримати наступне повідомлення з алгоритмом дій. Кожен з чоловіків добирався до пункту призначення самостійно - потягом, автобусом, таксі.

Після збору 27 чоловіків отримали повідомлення з маршрутом для безпечного перетину кордону поза офіційними пунктами пропуску. Спочатку вони мали потрапити до невизнаного Придністровʼя, а потім до Молдови.

«У разі успішного пішого переходу кожен з «туристів» повинен був перевести від 4000 до 7000 доларів на криптогаманець їхнього «путівника», - сказано у повідомленні.

Стосовно 27 порушників складені протоколи про адмінправопорушення за ч. 2 ст. 204-1 кодексу України про адміністративні правопорушення.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Сьогодні день народження святкують
  • Дмитро Василяка
    Дмитро Василяка
    суддя Херсонського окружного адміністративного суду