Президент Фінляндії затвердив закон, який блокує міграцію з рф

22:36, 16 липня 2024
Закон є реакцією на побоювання щодо ескалації російської міграції на східному кордоні.
Президент Фінляндії затвердив закон, який блокує міграцію з рф
Джерело фото: Bloomberg via Getty Images
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Президент Фінляндії Олександр Стубб 16 липня затвердив так званий закон про депортацію, який набуде чинності 22 липня і діятиме впродовж року. Про це повідомляє «Yle».

«Я розумію всі правові та гуманітарні складнощі, пов'язані з цим законом. Обговорення засвідчило тверду прихильність фінів до питань національної безпеки та правової держави», - написав Стубб на своєму акаунті у соцмережі.

Як зазначається, новий закон, однак, не буде впроваджений одразу після ухвалення. Як надзвичайний захід, уряд і президент повинні разом оцінити, коли буде досягнутий поріг для імплементації. Міністр внутрішніх справ Марі Рантанен зазначила, що для активації закону потрібен високий поріг, наразі немає ситуації, коли його застосування було б необхідним.

Закон є реакцією на побоювання щодо ескалації російської міграції на східному кордоні. Відтепер законодавство дозволить фінським прикордонним органам відмовляти у прийнятті прохань про надання притулку за певних обставин.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Віталій Яроцький
    Віталій Яроцький
    д.ю.н, професор, член-кореспондент Національної академії правових наук України, завідувач кафедри цивільного права #2 Національного юридичноно ун-ту ім.Ярослава Мудрого, член НКР при ВС
  • Аліна Сидорук
    Аліна Сидорук
    суддя Господарського суду Тернопільської області