Євросоюз планує ввести 9% мита на електромобілі Teslа, імпортовані з Китаю

17:03, 20 серпня 2024
ЄС запропонував знижену ставку в 9% для Tesla – нижчу за 20,8%, заявлену в липні.
Євросоюз планує ввести 9% мита на електромобілі Teslа, імпортовані з Китаю
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Євросоюз має намір запровадити додаткові 9% мита на електромобілі Tesla, імпортовані з Китаю. Про це повідомило агентство Reuters.

Зокрема, Єврокомісія проінформувала про свій проект рішення про введення остаточних тарифів на електромобілі, що поставляються з Китаю.

Згідно з рішенням, Євросоюз встановив знижену ставку в 9% для Tesla – нижчу за 20,8%, заявлену в липні. Комісія вказує, Tesla попросила про перерахунок своєї ставки на основі конкретних субсидій.

У Комісії заявили, що все ще вважають, що китайське виробництво електромобілів виграло від великих субсидій, і запропонували кінцеві мита до 36,3%. Це трохи нижче, ніж максимальне тимчасове мито в 37,6%, яке комісія встановила в липні для компаній, які не співпрацювали з антисубсидійним розслідуванням ЄС. Tesla була серед компаній, які співпрацювали з ЄС.

Комісія заявила, що направила групу на об’єкти Tesla в Китаї, щоб перевірити, які субсидії отримала фірма. Брюссель дійшов висновку, що Tesla отримує менше субсидій від Китаю, порівняно з китайськими виробниками електромобілів, які досліджував Брюссель.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Сьогодні день народження святкують
  • Вадим Бутенко
    Вадим Бутенко
    суддя Фастівського міськрайонного суду Київської області
  • Оксана Панченко
    Оксана Панченко
    суддя Деснянського районного суду міста Києва
  • Олена Козачук
    Олена Козачук
    суддя Дніпровського районного суду міста Києва