Байден затвердив ядерну стратегію на випадок загрози від рф, Китаю та Північної Кореї – NYT

08:29, 21 серпня 2024
США оновлюють секретну ядерну стратегію на фоні загроз від Китаю, росії та Північної Кореї.
Байден затвердив ядерну стратегію на випадок загрози від рф, Китаю та Північної Кореї – NYT
Джерело фото: NYT
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Сполучені Штати Америки готуються до потенційних ядерних конфліктів із росією, Китаєм та Північною Кореєю. Про це повідомляє The New York Times із посиланням на джерела в уряді США. У березні президент Джо Байден затвердив нову ядерну стратегію, яка передбачає підготовку країни до таких викликів.

Ця стратегія, яка оновлюється приблизно раз на чотири роки, є настільки засекреченою, що її цифрових копій не існує. Документ поширюється лише серед високопосадовців у сфері національної безпеки та командувачів у Пентагоні.

Якщо раніше ядерна політика США була орієнтована здебільшого на стримування СРСР, то тепер головний акцент робиться на Китай, який швидко розширює свій ядерний арсенал. У Пентагоні вважають, що протягом наступного десятиліття арсенал Китаю може зрівнятися за розміром і різноманітністю з ядерними запасами США та росії.

Ця стратегія, відома як Nuclear Employment Guidance, також передбачає підготовку до скоординованих ядерних загроз з боку Китаю, росії та Північної Кореї. Документ став першим у своїй історії, що враховує можливість спільних дій цих трьох країн.

За оцінками експертів, у минулому така координація між супротивниками США здавалася малоймовірною. Однак формування партнерства між росією і Китаєм, а також постачання звичайних озброєнь з боку Північної Кореї та Ірану для війни в Україні докорінно змінили стратегічні підходи Вашингтона.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олег Голяшкін
    Олег Голяшкін
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Оксана Коваль
    Оксана Коваль
    суддя Святошинського районного суду міста Києва