У Литві затримали двох українців за спробу нелегального перевезення мігрантів

21:54, 2 жовтня 2024
Українці намагалися перевезти жінок з Сомалі через Литву.
У Литві затримали двох українців за спробу нелегального перевезення мігрантів
Джерело фото: Delfi
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Паневезькому та Кедайнському районах Литви прикордонники затримали двох громадян України, яких підозрюють у спробі нелегально перевезти до Західної Європи чотирьох жінок з Сомалі.

Як повідомляє Delfi, зазначаючи, що минулої суботи у Паневезькому районі під час перевірки автомобіля Ford Focus водій спробував втекти, не зменшуючи швидкості. Після залишення автомобіля він кинувся навтьоки, але був затриманий. У машині перебували іноземці без документів, що дозволяють їм в’їзд до Литви та Шенгенської зони.

За попередніми даними, затримані — це громадянки Сомалі віком 29-34 роки. Хоча вони не мали прав на в’їзд, жінки пред’явили посвідчення прохачів притулку, видані в Латвії у вересні цього року. Вони не мали права покидати Латвію, поки їхні документи розглядаються.

Ввечері того ж дня у Кедайняйському районі було затримано автомобіль Renault Megane, яким керував 48-річний українець, ймовірно, супроводжуючи жінок. Досудове розслідування вже розпочато, а затриманим водіям загрожує до шести років ув'язнення. Затримані громадянки Сомалі незабаром будуть повернуті до Латвії.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Лідія Ізовітова
    Лідія Ізовітова
    голова Національної асоціації адвокатів України
  • Олег Коліуш
    Олег Коліуш
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, суддя Вищого антикорупційного суду
  • Олександр Дзюба
    Олександр Дзюба
    суддя Дніпровського районного суду міста Києва