США пропонують $10 мільйонів за інформацію про російське медіа «Рибарь»

16:04, 19 жовтня 2024
Вашингтон оголосив винагороду за дані про російське видання «Рибарь» і його співробітників.
США пропонують $10 мільйонів за інформацію про російське медіа «Рибарь»
Джерело фото: depositphotos
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Уряд США оголосив про винагороду до 10 мільйонів доларів за інформацію, яка допоможе ідентифікувати або знайти російське військове медіа-видання «Рибарь» та його співробітників. Про це повідомляє Bloomberg.

Згідно з інформацією програми Rewards for Justice, «Рибарь» є одним із найбільш впливових медіа, що висвітлюють вторгнення росії в Україну, та має понад 1,3 мільйона підписників на своєму Telegram-каналі. Видання підозрюють у зміцненні військового потенціалу росії та просуванні проросійських і антизахідних наративів.

Раніше «Рибарь» фінансувався Євгеном Пригожиним, однак зараз отримує кошти від російської корпорації «Ростех», яка перебуває під санкціями США з 2022 року. Крім того, за даними американської влади, видання створило сторінку «TEXASvsUSA» у соцмережі X, що сприяє соціальним розколам та розпалює ворожнечу напередодні виборів у США.

У відповідь на звинувачення, директор «Рибаря» Михайло Звінчук заперечив втручання у вибори та іронічно надав свою адресу в москві, зазначивши, що чекає на виплату винагороди через банківський переказ або криптовалюту.

Одночасно з цим, США оголосили про нові санкції проти російського державного телеканалу RT та його керівництва, включно з головною редакторкою Маргаритою Симоньян.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Вячеслав Россолов
    Вячеслав Россолов
    суддя Східного апеляційного господарського суду
  • Руслан Лідовець
    Руслан Лідовець
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді