Депутати хочуть скасувати судову реформу

13:44, 4 жовтня 2017
Реформа не вступить в силу, поки депутати не вирішать, чи був порушений Регламент.
Депутати хочуть скасувати судову реформу
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Зміни до процесуальних кодексів відразу після прийняття президентського законопроекту 6232 стали предметом гарячих дискусій.

У Верховній Раді зареєстровано вже два проекти постанов про скасування рішення парламенту: авторства позафракційного депутата Юрія Левченка і віце-спікера Оксани Сироїд, народних депутатів Олени Сотник, Ірини Подоляк і Андрія Журжія (№6232-П1).

Як наголошується в пояснювальній записці до останнього, прийняття закону відбулося з грубими порушеннями вимог Регламенту Верховної Ради України, а тому він не може вважатися прийнятим відповідно до закону і підлягає скасуванню передбаченим Регламентом чином.

«Зокрема, 3 жовтня 2017 року, приблизно о 12:50 депутати фракції Політичної партії «Об'єднання «Самопоміч» виявили факт неособистого голосування одним з народних депутатів України... Факт неособистого голосування зафіксовано на відеозаписі за посиланням», — зазначають автори постанови.

Це відео, стверджується в записці, із зафіксованими фактами порушень було показано голові ВР Андрію Парубію, але він проігнорував його.

Нагадаємо, що найбільші суперечності викликають поки зміни в Кримінальний процесуальний кодекс. Так, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що необхідно скасувати скорочення термінів досудового розслідування до 6 місяців.

Раніше Олена Сотник назвала ризики нового закону про внесення змін до ГПК, ЦПК і КАСУ.

Автор:
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді