Депутати визначать, хто буде карати за георгіївську стрічку

16:00, 1 листопада 2017
В Україні запропонували визначити посадових осіб, які зможуть припиняти виробництво і пропаганду георгіївської стрічки.
Депутати визначать, хто буде карати за георгіївську стрічку
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

27 жовтня 2017 року Верховній Раді був зареєстрований законопроект №7244 «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо відповідальності за виготовлення та пропаганду георгіївської (гвардійської) стрічки».

Ініціатором законопроекту виступив Кабінет міністрів України.

У пояснювальній записці зазначається, що парламент 16 травня 2017 року проголосував за Закон України «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо заборони виробництва і пропаганду георгіївської (гвардійської) стрічки».

Як зазначають, у той же час документом не було визначено, які саме органи повинні розглядати справи про адмінправопорушення, передбачені ст. 1733 КУпАП, а також які особи матимуть право складати протоколи за виготовлення і пропаганду георгіївської (гвардійської) стрічки.

Так, головною метою проекту закону є визначення уповноважених посадових осіб, які мають право складати протоколи про адміністративні правопорушення за виготовлення і пропаганду георгіївської (гвардійської) стрічки, а також органів державної влади, в компетенції яких буде розгляд цих протоколів та винесення рішення про притягнення до відповідальності.

Кабмін пише, що для реалізації зазначеної мети проектом закону пропонується внести відповідні зміни до статей 221, 222 і 255 КУпАП.

Відповідно до чинного закону, такими справами можуть займатися як Нацполіція, так і органи внутрішніх справ. Пропонованим проектом закону такий обов'язок покладається тільки на Національну поліцію України.

Як раніше писала «Судово-юридична газета», парламент 16 травня цього року прийняв Закон №2987, який забороняє виготовлення і пропаганду георгіївської стрічки. Після, 26 липня, його підписав голова ВРУ і направив на підпис Петру Порошенко. А 12 червня документ повернувся з підписом глави держави.

Нагадаємо також, що після прийняття закону про введення адміністративної відповідальності за виготовлення та пропаганду георгіївської стрічки з'явилися перші порушники.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Інна Вітюк
    Інна Вітюк
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Тетяна Левченко
    Тетяна Левченко
    суддя Сумського апеляційного суду
  • Олексій Огурцов
    Олексій Огурцов
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Федорчук
    Андрій Федорчук
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Наталія Шевченко
    Наталія Шевченко
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва