Перепис населення проводитимуть раз на 10 років — парламент ухвалив законопроект

14:50, 19 липня 2022
Встановлюється періодичність проведення Всеукраїнського перепису населення не рідше одного разу на десять років.
Перепис населення проводитимуть раз на 10 років — парламент ухвалив законопроект
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Верховна Рада України прийняла в другому читанні та в цілому урядовий Проект Закону України про внесення змін до деяких законів України щодо державної статистичної діяльності (реєстр. №5️1️0️8️ від 19.02.2021). Про це повідомив представник Кабінету Міністрів у парламенті Тарас Мельничук.

Метою законопроекту є створення правових умов для отримання органами державної статистики об'єктивної статистичної інформації про соціально-демографічний стан населення країни. Одержання такої інформації допоможе дати оцінку ефективності проведених державних реформ у минулому, спрогнозувати соціально-економічний розвиток країни та внести корективи в тих сферах державної політики, де це необхідно.

ЗА - 237 голосів народних депутатів України.

Згідно з пояснювальною запискою до документа, встановлюється періодичність проведення Всеукраїнського перепису населення не рідше одного разу на десять років. Дата й термін проведення перепису визначатиметься Кабінетом Міністрів України.

Отримувати дані для перепису пропонується сучасними методами, зокрема, заповнення респондентами переписної документації за допомогою спеціальногопрограмного забезпечення в Інтернеті, використання національних електронних інформаційних ресурсів (систем).

Закріплюються за центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері статистики повноваження одержувати від державних органів з національних електронних інформаційних ресурсів (систем) у межах програми перепису населення дані, необхідні для цього, а також збирати, обробляти, зберігати дані респондентів з дотриманням вимог законодавства України про захист інформації.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд