Український суддя поскаржився на погрози на свою адресу

12:24, 15 вересня 2017
Суддя з Харківської області поскаржився на погрози і втручання в свою роботу.
Український суддя поскаржився на погрози на свою адресу
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Голова Краснокутського районного суду Харківської області В'ячеслав Каліберда повідомив Вищу раду правосуддя (ВРП) про втручання в діяльність судді в порядку ч. 4 ст. 48 Закону «Про судоустрій і статус суддів».

У повідомленні власник мантії вказав, що за останні півтора року дехто N направив до суду 259 заяв. З них 189 клопотань у справах і 70 скарг в порядку ст. 303 Кримінального процесуального кодексу (на відмову слідчих і прокурорів вносити дані до Єдиного реєстру досудових розслідувань). Заяви N розглядають у визначеному законом порядку, деякі були задоволені, по окремим N отримав відмову. Однак, незважаючи на позицію суду, N переконаний, що всі його заяви обґрунтовані і підлягають задоволенню. Більш того, приходячи до суду з черговою скаргою, N обходить всі кабінети і повідомляє співробітникам про те, що має намір скаржитися на дії суддів. А самому В'ячеславу Каліберді загрожує, що в разі відмови в задоволенні скарг, звернеться до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України та ВРП.

Крім того, коли голова суду розглядав цивільну справу за участю N і виніс рішення не на його користь, скаржник дозволив собі непристойні та образливі вигуки на сторону служителя Феміди, а також погрожував, що постійно буде скаржитися на нього в ВРП.

Кількома днями пізніше оголошення вердикту N разом журналістом з «Стоп корупції» ввірвався в приймальню голови суду і в присутності співробітників установи безпідставно звинуватив останнього в корумпованості, образив не тільки як суддю, а й як громадянина. В ході перепалки N повідомив В'ячеславові Каліберді, що збирає про нього інформацію. І в той же день в соціальній мережі Facebook на сторінці «Стоп корупції» з'явилася стаття під назвою «Особливо в Краснокутську досягає успіхів в корупції голова суду Каліберда».

У своєму повідомленні в ВРП власник мантії підкреслює, що втручанням в діяльність судових органів слід розуміти як вплив на суддю в будь-якій формі, з боку будь-якої особи з метою схилити служителя Феміди до вчинення або не вчинення певних процесуальних дій або прийняття певного судового рішення. При цьому не має значення, за допомогою яких засобів, на якій стадії процесу і в діяльність якої інстанції здійснюється втручання. Заявник підсумував, що дії N є ні чим іншим, як неповагою і постійним незаконним тиском на суд.

З огляду на викладене, В'ячеслав Каліберда просить ВРП вжити відповідних заходів. Також звернення направлено в Генеральну прокуратуру України і до Ради суддів України.

Нагадаємо, раніше суддя з Луганської області Роман Потапенко повідомив в ВРП, що троє невідомих намагалися проникнути в його кабінет.

Автор:
Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Сьогодні день народження святкують
  • Олег Головенко
    Олег Головенко
    суддя Київського окружного адміністративного суду
  • Володимир Донець
    Володимир Донець
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Парінов
    Андрій Парінов
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду