iPhone 14 та iPhone 14 Pro: нове обличчя флагманів Apple тепер без «чубчика», фото

10:18, 8 вересня 2022
Компанія Apple офіційно представила нову серію смартфонів iPhone 14.
iPhone 14 та iPhone 14 Pro: нове обличчя флагманів Apple тепер без «чубчика», фото
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Компанія Apple на першій презентації осені 2022 року представила нові моделі популярного довгоочікуваного смартфона iPhone 14.

iPhone 14 Pro та iPhone 14 Pro Max — нові флагмани, які цього разу більше відрізняються від «звичайних» iPhone 14.

Серед найпомітніших змін є новий виріз в дисплеї для фронтальної камери та датчиків TrueDepth, нові камери з роздільною здатністю 48 ПМ та процесорами A16 Bionic.

Моделі: Цього року Apple представила серію смартфона, що складається з чотирьох моделей: iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro Max. Зникла mini-версія iPhone, як прогнозували інсайдери. Причина цього – незатребуваність.

Кольорова гама: iPhone 14 та iPhone 14 Plus представлені у чорному, білому, червоному, а також блакитному і рожевому кольорах.

Змінилось також забарвлення iPhone 14 Pro та iPhone 14 Pro Max: традиційні кольори (білий, космічний чорний і золотистий) залишилися, а до них приєднався ще й темно-фіолетовий.

Моделі iPhone 14 зміняться у розмірі, але не суттєво: Pro-версія змінить свої розміри на 0,06 дюйма, що на 1,5 мм більше, ніж у попередніх девайсах. Pro Max стане на 0,01 дюйма більше (на 0,25 мм вище).

Цього року виробники попрощалися із «чубчиком», на зміну якому прийшов «острівець». Він є інтерактивним елементом для взаємодії з додатками та інтерфейсом. На ньому відображатиметься тривалість розмови, наявність підключення до бездротових навушників та їхній заряд і чимало інших функцій.

Ось так «острівець» виглядає у роботі:

Серія iPhone 14 має новий 6-ядерний процесор Bionic A16, який виконує 17 трлн операцій в секунду. Чіп виробляли із застосуванням 4-нм технології. Виробники наголошують на зниженому на 20% споживанні енергії.

Особливу увагу в Apple приділили камері. Так, роздільна здатність основної камери тепер становить 48Мп. Вона також отримала нову опцію 2x Telephoto, а також кінематографічний режим 4K при 30 кадрах/сек та 4K при 24 кадрах/сек.

Ще з нового – 12-мегапіксельна надширококутна камера з пікселями 1,4 мкм. За словами виробників, вона «забезпечує чіткіше зображення з більшою деталізацією».

Функція виклику екстреної служби через супутник. Функція «Emergency SOS» підтримується лише у Pro-версіях iPhone 14. В разі небезпеки супутник надсилає сигнал на Землю, який смартфон передає через супутник на земну станцію. Далі вмикаються екстренні служби, визначається спосіб зв'язку і встановлюється з'єднання. Однак працюватиме ця функція лише на території США і Канади.

Цінник iPhone 14/iPhone 14 Plus розпочнеться від $799, Pro-версії будуть дорожчими – від $999.

Разом із цим зменшилася вартість минулих поколінь:

  • iPhone 13 – від $599;
  • iPhone 12 – від $599;
  • iPhone SE – від $429.

Нові моделі iPhone з'являться у продажу вже з 16 вересня.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Бондарчук
    Володимир Бондарчук
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Ілля Марущак
    Ілля Марущак
    суддя Господарського суду Чернівецької області