Де можна порахувати і оцінити розмір своєї майбутньої пенсії за віком

07:21, 5 червня 2023
Крім того, можна визначити ймовірний вік виходу на пенсію з урахуванням можливо набутого стажу.
Де можна порахувати і оцінити розмір своєї майбутньої пенсії за віком
Зображення: freepik.com
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Громадяни, які бажають оцінити розмір своєї майбутньої пенсії за віком, можуть скористатися сервісом «Пенсійний калькулятор».

«Цю послугу розроблено для людей, які хотіли б спрогнозувати своє пенсійне майбутнє і дізнатися орієнтовний розмір пенсії за віком за даними, що містяться в електронних реєстрах Пенсійного фонду України. При цьому користувач може додати відомості про ті періоди своєї трудової діяльності, які наразі в Фонді відсутні», - розповіли у ПФУ.

Громадянам пояснюють, що «Пенсійний калькулятор» розраховує прогнозний розмір пенсії за віком в «цінах» на час розрахунку: сервіс не здійснює припущень щодо зростання середньої заробітної плати в Україні у наступні роки чи рівня інфляції. Також для визначення заробітної плати «Пенсійний калькулятор» використовує показники зарплати людини та середньої зарплати на момент проведення розрахунку. Саме тому розрахунок розміру пенсії в короткостроковій перспективі буде більш точним.

«Крім розміру майбутньої пенсії “Пенсійний калькулятор” дає змогу порахувати наявний страховий стаж людини (при введенні всіх необхідних даних про трудову діяльність до 01.01.2004) та дозволяє визначити ймовірний вік виходу на пенсію з урахуванням можливо набутого стажу (тобто 60, 63 чи 65 років)», - зазначили у ПФУ.

Як скористатися послугою пояснено в інфографіці нижче:

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Уляна Братичак
    Уляна Братичак
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Юрій Скалозуб
    Юрій Скалозуб
    голова Чернігівського окружного адміністративного суду