20 січня: яке сьогодні свято та головні події

08:55, 20 січня 2024
Який сьогодні день в Україні і світі.
20 січня: яке сьогодні свято та головні події
Джерело фото: zoda.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Сьогодні, 20 січня, Україна відзначає День Автономної Республіки Крим. Тоді в 1991 року, відбувся референдум щодо відновлення Автономної Республіки в Криму, на якому більшість мешканців півострова проголосували за автономію. У лютому 2014 року росія грубо порушила міжнародне право, незаконно окупувавши Кримський півострів.

Крім того, 20 січня ми вшановуємо захисників Донецького аеропорту, які героїчно та самовіддано тримали його оборону впродовж 242 днів. Кіборги стали символом незламності української нації.

Також сьогодні в Україні і світі відзначають Міжнародний день прийняття.

Ще 20 січня є Днем відеокамери. Саме цього дня 1982 року компанія Sony Electronics представила першу відеокамеру, яка відразу поступила у вільний продаж.

Крім того, сьогодні святкують День поширення знань про пінгвінів. Дату свята обрали невипадково. Саме 20 січня починається масова міграція пінгвінів на материк для парування і висиджування потомства.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва