НАЗК зможе отримувати благодійну та гуманітарну допомогу від донорів: Рада ухвалила закон

07:50, 9 липня 2022
Міжнародні донори зможуть давати НАЗК пожертвування, у тому числі гуманітарну допомогу, у вигляді товарів та майна.
НАЗК зможе отримувати благодійну та гуманітарну допомогу від донорів: Рада ухвалила закон
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

8 липня Верховна Рада ухвалила проект Закону про внесення змін до Закону «Про запобігання корупції» щодо особливостей застосування законодавства у сфері запобігання корупції в умовах воєнного стану 7280.

Відповідно до внесених у друге читання поправок у редакції від 11 травня авторства голови Комітету ВР з антикорупційної політики Анастасії Радіної, законопроектом пропонується дозволити Національному агентству із запобігання корупції (НАЗК) на час війни отримувати гуманітарну допомогу.

«Встановити, що на період дії військового стану Національне агентство із запобігання корупції має право отримувати благодійні пожертвування (у тому числі гуманітарну допомогу) у вигляді товарів (майна) від проектів міжнародної технічної допомоги», - наголошується у поправці до документа.

Також цим законом Верховна Рада «амністувала» надходження на рахунки чиновників за певних умов (докладніше читайте у посиланні).

Крім того, НАЗК дав своє роз'яснення, що перераховані на рахунок чиновника чи за рахунок члена сім'ї чиновника гроші на потреби армії чи осіб, які постраждали від війни, не потрібно декларувати.

Раніше ми писали, що цим законом також деяким категоріям чиновників дозволили працювати за контрактами із приватними особами.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Автор: Наталя Мамченко

Автор:
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Інна Плахтій
    Інна Плахтій
    член Вищої ради правосуддя
  • Віталій Галаган
    Віталій Галаган
    суддя Дніпровського районного суду міста Києва
  • Олена Губська
    Олена Губська
    суддя Верховного Суду у Касаційному адміністративному суді