Кабмін на час воєнного стану визначатиме розмір одноразової грошової допомоги в разі загибелі військовослужбовця - закон

11:23, 8 серпня 2022
«Розмір одноразової грошової допомоги у разі загибелі (смерті) військовослужбовця в період дії воєнного стану визначається Кабінетом Міністрів України».
Кабмін на час воєнного стану визначатиме розмір одноразової грошової допомоги в разі загибелі військовослужбовця - закон
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Кабінет Міністрів в період дії воєнного стану визначатиме розмір одноразової грошової допомоги в разі загибелі військовослужбовця. Це передбачено ухваленим Верховною Радою законопроєктом №7415 про внесення змін до статті 16-3 Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» (щодо окремих питань призначення і виплати одноразової грошової допомоги).

Законом доповнено статтю 162 Закону «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» новим пунктом 3 такого змісту: «Розмір одноразової грошової допомоги у разі загибелі (смерті) військовослужбовця в період дії воєнного стану визначається Кабінетом Міністрів України.

Чинна редакція статті 162  Закону передбачає, що одноразова грошова допомога призначається і виплачується у розмірі: 750-кратного прожиткового мінімуму, встановленого законом для працездатних осіб на 1 січня календарного року, - у разі загибелі (смерті) військовослужбовця, військовозобов’язаного або резервіста, загибелі (смерті) військовослужбовця під час виконання ним обов’язків військової служби або внаслідок захворювання, пов’язаного з виконанням ним обов’язків військової служби, або смерті особи, звільненої з військової служби, протягом року після звільнення її з військової служби, якщо смерть настала внаслідок поранення, контузії, каліцтва, захворювання, пов’язаних з виконанням обов’язків військової служби. Виплату отримають родичі загиблих.

Уряд же визначав порядок виплати та призначення. Тепер же у ручному режимі буде визначатися і її розмір.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Кабмін змінив процедуру виплати додаткових 30 тисяч військовим та силовикам під час воєнного стану. Передбачається, що військові, бійці Нацгвардії СБУ, які не беруть участь у бойових діях, будуть отримувати до 30 тисяч гривень, а особи рядового і керівного складу Державної кримінально-виконавчої служби зможуть розраховувати на таку винагороду, якщо служать у районах бойових дій чи оточення. Порядок і умови виплати додаткової винагороди будуть визначатися керівниками відповідних міністерств та державних органів.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Автор: Ярослав Конощук

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська