У Нацбанку не виключають, що окремі обмінники можуть занижувати курс купівлі гривні до долара

11:25, 10 серпня 2022
На думку регулятора практика заниження курсу гривні до долара не стане поширеною через конкуренцію між фінансовими установами.
У Нацбанку не виключають, що окремі обмінники можуть занижувати курс купівлі гривні до долара
Джерело фото: biz.censor.net.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Національному банку не виключають, що окремі обмінні пункти та банки будуть занижувати курс гривні після рішення регулятора про скасування обмежень на курс купівлі валюти у населення, однак вважають, що така практика не буде поширена.

Пресслужба регулятора нагадує, що із 6 серпня 2022 року Національний банк України скасував обмеження, відповідно до якого банки та небанківські установи мали купувати в населення готівкову валюту за курсом не нижчим за офіційний.

«Окремі фінансові установи дійсно можуть цим скористатися для збільшення власної маржі, але така практика не стане поширеною. На заваді стане висока конкуренція в готівковому сегменті валютного ринку. Якщо установа встановлюватиме занижений курс купівлі готівкової валюти, який значно відрізнятиметься від курсу продажу, то вона ризикує втратити своїх клієнтів. Громадяни можуть обрати будь-яку іншу фінансову установу, враховуючи значну кількість гравців у готівковому сегменті валютного ринку», - зазначили в Нацбанку

Там також зауважили, що різниця між середніми курсами купівлі та продажу готівкової валюти банками після зняття  обмеження  на курс купівлі не змінилася, а в небанківських установах – навпаки упродовж 5–8 серпня звузилася з 0,4 до 0,25 грн за 1 долар США.

Як повідомляла «Судово-юридична газета» 8 серпня Національний банк дозволив «підопічним» купувати долар у населення за будь-яким курсом.

«Уповноважені установи здійснюють купівлю та продаж готівкової іноземної валюти за курсом, встановленим уповноваженою установою», - зазначається у рішенні регулятора.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Зіновій Гавдик
    Зіновій Гавдик
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Віктор Данилишин
    Віктор Данилишин
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Сергій Клопот
    Сергій Клопот
    суддя Чернігівського окружного адміністративного суду
  • Василь Ключкович
    Василь Ключкович
    заступник голови Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Сергій Лапій
    Сергій Лапій
    суддя Київського окружного адміністративного суду