Раді рекомендують ухвалити законопроєкт про «митний безвіз» з ЄС

11:59, 10 серпня 2022
Схвалення ініціативи дозволить розширити перелік осіб та компанії, які зможуть розмитнювати товари та уніфікувати окремі митні процедури з європейськими.
Раді рекомендують ухвалити законопроєкт про «митний безвіз» з ЄС
Джерело фото: customs-dp.com
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Комітет Верховної Ради з питань податкової та митної політики рекомендує Верховній Раді схвалити у другому читанні та в цілому законопроєкт № 7420 про внесення змін до Митного кодексу України щодо деяких питань виконання Глави 5 Розділу ІV Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони, щодо «Митного безвізу» з ЄС.

За словами першого заступника очільника податкового комітету Ярослава Железняка, ухвалення ініціативи та підписання її Президентом України  дозволить України приєднатись до Конвенції про процедуру спільного транзиту (NCTS).

«Сподіваємося, що повноцінно спільний транзит може запрацювати в Україні вже цього року», - зазначив депутат.

Під час доопрацювання законопроекту до нього було внесено норму на період дії воєнного стану та протягом одного року з дня припинення чи скасування його дії для оцінки (повторної оцінки, моніторингу) з метою надання авторизації АЕО, понижених значень показників (коефіцієнтів) платоспроможності (фінансової стійкості) та ліквідності підприємства, що потенційно спростить митне оформлення товарів.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Верховна Рада 21 червня ухвалила у першому читанні законопроєкт № 7420 про «митний безвіз» з ЄС. Схвалення ініціативи дозволить розширити перелік осіб та компаній, які зможуть розмитнювати товари та уніфікувати окремі митні процедури з європейськими.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Наталія Половінкіна
    Наталія Половінкіна
    суддя Чернівецького апеляційного суду
  • Анатолій Ясельський
    Анатолій Ясельський
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Наталія Новікова
    Наталія Новікова
    голова Господарського суду Харківської області