Прокурорам хочуть дозволити носити та застосовувати вогнепальну зброю

07:50, 27 серпня 2022
Прокурори зможуть використовувати вогнепальну зброю для захисту себе та оточуючих.
Прокурорам хочуть дозволити носити та застосовувати вогнепальну зброю
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Прокурорам усіх рівнів хочуть дозволити зберігати, носити та застосовувати вогнепальну зброю та спеціальні засоби з метою забезпечення особистої безпеки, захисту державних, суспільних та громадських інтересів від неправомірних посягань під час дії надзвичайного або воєнного стану.

Відповідна ініціатива міститься в законопроекті № 7659 від 11 серпня 2022 року, ініціаторами якого стала група народних депутатів переважно з парламентської фракції партії «Слуга народу».

Як зазначено в пояснювальній записці до законопроекту, настала необхідність нормативно закріпити на час дії воєнного або надзвичайного стану право прокурорів на зберігання, носіння та застосування вогнепальної зброї та спеціальних засобів.

З цією метою Розділ XIII Перехідних положень Закону «Про прокуратуру» пропонується доповнити пунктом 5-3, який надасть прокурорам право на зберігання, носіння та застосування бойової вогнепальної зброї.

При цьому порядок зберігання, носіння та застосування вогнепальної зброї та спеціальних засобів прокурорами встановлюватиме Генеральний прокурор.

Про інші важливі нюанси законопроекту № 7659 ви можете дізнатись за посиланням.

Також законопроект передбачає, що за невиконання вимог прокурора поліцейських, співробітників НАБУ, СБУ чи БЕБ зможуть штрафувати на суму від 1360 до 2550 гривень.

Автор: В'ячеслав Хрипун

 Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді