У Мінекономіки прогнозують, що у 2023 році рівень безробіття перевищить 28% — проєкт бюджету

15:50, 15 вересня 2022
У 2023 році рівень безробіття продовжить зростати. За підсумками року у Мінекономіки очікують його на рівні 27,9%, а у 2023 році зростання до 28,2%.
У Мінекономіки прогнозують, що у 2023 році рівень безробіття перевищить 28% — проєкт бюджету
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Міністерство економіки прогнозує, що у поточному році рівень безробіття становитиме близько 28%, а у 2023 році він зросте  до 28,2%. Про це йдеться у матеріалах уряду до проєкту бюджету на 2023 рік.

Разом з тим, згідно з документом урядовці очікують зростання середньої номінальної (без урахування інфляції), зарплати до 18, 5 тисяч гривень. Для порівняння у поточному році експерти Мінекономіки очікують, що середня номінальна зарплатня становитиме трохи більше 14 тисяч гривень. 

Натомість рівень інфляції наступного року залишатиметься двозначним. За прогнозами Мінекономіки, за підсумками 2022 року інфляція становитиме 30,1%, а наступного року – 30%. Не виключено, що зростання цін буде ще більшим. Ціни на промислові товари за підсумками наступного року можуть злетіти майже на 36%.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», на сайті Верховної Ради опубліковано проєкт бюджету 2023. Він передбачає, серед іншого, відновлення будівництва доріг та скорочення фінансування політичних партій, Верховної Ради, діяльності Президента України та рекордні видатки на армію.

Автор: Ярослав Конощук 

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олег Проскурняк
    Олег Проскурняк
    голова Господарського суду Чернівецької області
  • Ольга Черниш
    Ольга Черниш
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду