Депутати більшості та опозиції хочуть виділити 2 мільярди гривень на фонд, який парламентарі можуть використати «на округи»

16:15, 26 вересня 2022
Пропонується передбачити у проєкті бюджету 2 мільярди гривень на фінансування Державного фонду регіонального розвитку, які, на думку критиків, можуть бути використані для вирішення особистих питань та піару депутатів.
Депутати більшості та опозиції хочуть виділити 2 мільярди гривень на фонд, який парламентарі можуть використати «на округи»
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Група народних депутатів з фракції більшості та опозиції пропонує передбачити у проєкті бюджету на 2023 рік 2 мільярди гривень на діяльність Державного фонду регіонального розвитку.

За словами одного з авторів поправки, нардепа Віталія Безгіна, фінансування ДФРР, попри війну, потрібно продовжувати.

«Подали правку до Державного Бюджету 2023 щодо збереження ДФРР в розмірі 2️ млрд грн При всьому розумінні потреб відновлення даний рядок повинен лишатись в бюджеті! Вірю в мудрість Мінфіну та Бюджетного Комітету!» - зазначив парламентар.

Слід зазначити, що поправку за інформацією Безгіна, зокрема підтримав перший заступник голови Верховної Ради Олександр Корнієнко. Це означає, що поправка має шанси потрапити до остаточної редакції держкошторису. У кулуарах парламенту державний фонд регіонального розвитку неофіційно називають другим соцекономом (субвенцією на соціально-економічний розвиток регіону. Це  гроші, які депутати отримували до повномасштабного вторгнення РФ «на округи» для фактично особистого піару). Суттєву частину ДФРР становив саме легендарний соцеконом.

«Соцеконом теж формально не прив’язаний до округів»,- іронізує нардеп Ярослав Железняк.

У свою чергу Віталій Безгін відкидає критику повернення ДФРР та наголошує, що «у ДФРР немає прив’язки до округів».

У бюджетах попередніх років існувала окремим рядком субвенція на соціально-економічний розвиток регіонів, яка нерідко використовувалася для піару народних обранців за рахунок коштів держкошторису. Її періодично прибирали та включали до складу Державного фонду регіонального розвитку.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», на сайті Верховної Ради опубліковано проєкт бюджету 2023. Він передбачає, серед іншого, відновлення будівництва доріг та скорочення фінансування політичних партій, Верховної Ради, діяльності Президента України та рекордні видатки на армію.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд