Бюро економічної безпеки не вистачає майже 2 мільярди гривень — директор

15:55, 3 жовтня 2022
За словами керівника БЕП Вадима Мельника, додаткові потреби бюро у фінансуванні не враховані у бюджеті і становлять 1,8 мільярда гривень.
Бюро економічної безпеки не вистачає майже 2 мільярди гривень — директор
Фото: lb.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Директор Бюро економічної  безпеки Вадим Мельник заявляє, що для запуску повноцінної діяльності БЕП потрібно додатково 1,8 мільярда гривень та збільшення штату.  Про це він заявив під час спільного засідання комітетів з питань податкової та митної політики та правоохоронної діяльності

За словами Мельника, нормативна штатна чисельність бюро - 4 тисячі осіб, водчас станом на 1 жовтня було набрано 295 осіб, тобто трохи більше 7% від штатної чисельності.

«До кінця року ми планували збільшити чисельність працівників до 1000-1100 осіб… Така чисельність була б достатня для виконання основних функцій центральним апаратом та територіальними управліннями, які, зокрема, наразі не знаходяться в зоні бойових дій та під обстрілами. Водночас, зважаючи на бюджетні призначення та обмеження зарплат, загальна чисельність БЕП у 2023 році буде не більшою ніж 690 працівників», - зазначив Мельник.

Він додав, що у бюджеті на 2022 рік та проєкті бюджету на 2023 рік левову частину видатків складають видатки на зарплату.

«Жодної гривні на видатки розвитку БЕП не передбачено взагалі. Додаткові потреби бюро у фінансуванні не враховані у бюджеті і становлять 1,8 мільярда гривень», - зазначив Мельник.

У свою чергу депутати у відповідь на критику стосовно недостатнього фінансування БЕП зауважили на необхідності працювати з Міністерством фінансів з боку керівництва бюро. Реагуючи ж на критику депутатів стосовно малої кількості кримінальних проваджень, Вадим Мельник зазначив, що бюро не вистачає штату. Деякі парламентарі наполягали на кадрових висновках за підсумками засідання комітету.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», голова комітету з питань податкової та митної політики Данило Гетманцев заявив про провал реформи зі створення БЕП.

«Ми бачимо всі ознаки провалу тієї реформи, яка була започаткована нами минулого року», - підкреслив голова «податкового» комітету.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

 

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва