Починається прийом документів від кандидатів до Вищої ради правосуддя від З’їзду науковців

13:21, 27 жовтня 2022
Секретаріат ВРП оголосив про початок прийому документів від кандидатів для обрання членів Вищої ради правосуддя З’їздом науковців.
Починається прийом документів від кандидатів до Вищої ради правосуддя від З’їзду науковців
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Як раніше писала «Судово-юридична газета», З’їзд представників юридичних вищих навчальних закладів та наукових установ відбудеться у Києві 16 грудня 2022 року.

Нагадаємо, що єдина вакансія у ВРП по квоті науковців-правників виникла у серпні цього року після відрахування зі штату Ради правосуддя Віктора Грищука, який під час серпневого з’їзду науковців не зміг подолати негативний висновок Етичної ради.

Відтак, на вакантну посаду члена ВРП був оголошений конкурс.

Крім того, як писала «Судово-юридична газета», 19 серпня у склад ВРП з’їзд науковців-правників за дещо дивних обставин обрав у Полтаві завідуючого кафедри міжнародного приватного права і порівняльного аналізу Національної юридичної академії ім. Ярослава Мудрого Дмитра Лук’янова.

Таким чином, одна з двох вакансій по квоті З’їзду представників юридичних вищих навчальних закладів та наукових установ була заповнена.

Втім, слід розуміти, що плани роботи З’їзду можуть бути скореговані, оскільки на посаду членів ВРП будуть висунуті нові кандидати, а відтак все буде залежати від того, як швидко їх перевірить Етична рада.  

Нагадаємо також, що зараз у Раді правосуддя є тільки 7 членів Ради з повноваженнями з 21 по штату.

Секретаріат Вищої ради правосуддя повідомив, що оголошує про початок прийому документів від кандидатів для обрання членів Вищої ради правосуддя З’їздом представників юридичних вищих навчальних закладів та наукових установ.

Кандидат на посаду члена Вищої ради правосуддя особисто подає документи, визначені частиною першою статті 8 Закону України «Про Вищу раду правосуддя», до Вищої ради правосуддя або надсилає їх засобами електронного зв’язку не пізніше ніж за тридцять календарних днів до дати проведення з’їзду.

Прийом документів кандидатів на посаду члена Вищої ради правосуддя завершується о 24:00 15 листопада 2022 року, якщо документи подаються в електронній формі або в час закінчення робочого часу секретаріату Вищої ради правосуддя – 17:00 15 листопада 2022 року, якщо документи подаються особисто.

Переліки з інформацією про кандидатів для обрання на посади членів Вищої ради правосуддя в порядку надходження заяв та інших документів від кандидатів будуть розміщені на сайті ВРП.

Автор: В’ячеслав Хрипун

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва