У Раді зареєстрували проєкти постанов про дострокове припинення повноважень нардепів Рабіновича та Васильковського через втрату громадянства: документи

13:42, 28 жовтня 2022
Пропонується достроково припинити повноваження народних депутатів Вадима Рабіновича та Ігоря Васильковського, які згідно з указами Президента України Володимира Зеленського втратили громадянство України.
У Раді зареєстрували проєкти постанов про дострокове припинення повноважень нардепів Рабіновича та Васильковського через втрату громадянства: документи
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Верховній Раді пропонують достроково припинити депутатські повноваження народних депутатів Вадима Рабіновича та Ігоря Васильковського у зв’язку з припиненням українського громадянства. Відповідні проєкти постанов за реєстраційними номерами 8160 про дострокове припинення повноважень народного депутата України Васильковського І.І. та 8161 про дострокове припинення повноважень народного депутата України Рабіновича В.З. зареєстровані у Верховній Раді.

Проєктом постанови №8160 пропонується: «Припинити достроково повноваження народного депутата України Рабіновича Вадима Зіновійовича, обраного в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі, Політична партія «Опозиційна платформа - За життя», у зв’язку з припиненням громадянства України».

У додатку до проєкту постанови наводиться витяг з указу Президента України Володимира Зеленського, згідно з яким Рабінович втратив громадянство відповідно до пункту 26 статті 106 Конституції України та статей 17 та 19 Закону «Про громадянство»

З тих же підстав пропонується достроково позбавити депутатського мандата народного депутата Ігоря Васильковського.

В додатку до проєкту  постанови наводиться витяг з указу Президента України Володимира Зеленського, згідно з яким Васильковський втратив громадянство відповідно до пункту 26 статті 106 Конституції України та статей 17 та 19 Закону «Про громадянство».

Як відомо, у мережі оприлюднено начебто указ Президента України Володимира Зеленського, відповідно до якого, окрім Рабіновича та Васильковського, громадянство України також втратив і бізнесмен Ігор Коломойський.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт про зобов’язання іноземців здавати відбитки пальців на в’їзді та виїзді з України.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Віталій Марчак
    Віталій Марчак
    заступник голови Чернівецького апеляційного суду
  • Ігор Залімський
    Ігор Залімський
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду