Комітет ВР підтримав законопроєкт про встановлення додаткових надбавок до пенсій для матерів-героїнь, які втратили дитину на війні проти РФ

13:01, 10 листопада 2022
Пропонується внести зміни до Закону “Про пенсії за особливі заслуги перед Україною» та передбачити одночасно дві надбавки до пенсії для матері-героїні - за особисті заслуги перед Україною та за заслуги померлого годувальника-військовослужбовця.
Комітет ВР підтримав законопроєкт про встановлення додаткових надбавок до пенсій для матерів-героїнь, які втратили дитину на війні проти РФ
Джерело фото: Слово і діло
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Комітет Верховної Ради з питань соціальної політики рекомендує Верховній Раді ухвалити у першому читанні законопроєкт №8123 про внесення змін до статті 6 Закону України “Про пенсії за особливі заслуги перед Україною" яким пропонується запровадити надбавку до пенсій для матерів-героїнь, які втратили з 2014 року через війну з РФ дитину-військовослужбовця.

Як зазначається у пояснювальній записці, на сьогодні, відповідно до статті 5 Закону України «Про пенсії за особливі заслуги перед Україною» пенсія за особливі заслуги встановлюється лише за однією з підстав, визначених статтею 1 цього Закону.

«Тобто, при наявності в особи особистих заслуг та заслуг у померлого годувальника, встановлюється лише одна пенсія за особливі заслуги за однією з підстав»,-  зазначається у записці.

З огляду на це законопроєктом пропонується одночасно встановити матері-героїні, яка, починаючи з 2014 року, втратила дитину-військовослужбовця на війні росії проти України, дві надбавки - за особисті заслуги перед Україною та за заслуги померлого годувальника-військовослужбовця.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», у Мінсоцполітики пояснили, чому блокують окремі пенсійні картки.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олег Проскурняк
    Олег Проскурняк
    голова Господарського суду Чернівецької області
  • Ольга Черниш
    Ольга Черниш
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду