ДСА просить партнерів України допомогти судам з альтернативними джерелами електроенергії

14:29, 24 листопада 2022
У листопаді 2022 року судочинство опинилось у вкрай важкому становищі.
ДСА просить партнерів України допомогти судам з альтернативними джерелами електроенергії
Джерело фото: focus.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Державна судова адміністрація звернулася до проектів з надання міжнародної технічної допомоги з проханням сприяти в забезпеченні судів альтернативними джерелами електроенергії.

В ДСА зазначили, що станом на 24 листопада 2022 року, після чергових ракетних обстрілів, судочинство України опинилось у кризовому стані і фактично працює на межі своїх можливостей.

«Наразі суди повідомляють про те, що через відсутність електропостачання не мають можливості повноцінно здійснювати авторозподіл справ, проводити та фіксувати судові засідання, вносити рішення до ЄДРСР та інше», - повідомили у ДСА.

Відновити стабільне електропостачання в судах, як визнали в ДСА, поки що не виходить.

Нагадаємо, що 15 листопада Державна судова адміністрація звернулась до Міністерства цифрової трансформації з проханням забезпечити всі суди країни терміналами супутникового зв’язку Starlink.

Також, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла про те, що українські суди в переважній більшості не мають генераторів та Starlink, що вкрай ускладнює здійснення правосуддя під час війни.

Зазначимо, що до альтернативних джерел електроенергії, зокрема, відносяться генератори різних типів, акумулятори, інвертори, сонячні батареї та зарядні станції.

Автор: В’ячеслав Хрипун

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва