Оголошено конкурс на посади прокурорів «Департаменту справ Майдану»: ВАКАНСІЇ

15:30, 9 грудня 2022
Втім, у конкурсі знов зможуть взяти участь лише діючі прокурори.
Оголошено конкурс на посади прокурорів «Департаменту справ Майдану»: ВАКАНСІЇ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Кваліфікаційно-дисциплінарний орган прокуратури 9 грудня 2022 року оголосив вже четвертий у цьому році конкурс на заміщення вакантних посад прокурорів Офісу Генерального прокурора.

На цей раз конкурс оголошений на 6 посад прокурорів Департаменту організації, процесуального керівництва досудовим розслідуванням та підтримання публічного обвинувачення у кримінальних провадженнях про злочини, вчинені у зв'язку із масовими протестами у 2013-2014 роках, відомого також як «Департамент справ Майдану».

Строк подання заяв про участь у конкурсі – 23 грудня 2022 року.

Згідно з умовами конкурсу, претендувати на посади в «Департаменті справ Майдану» зможуть лише діючі прокурори зі стажем роботи у сфері права не менше 5 років

Слід зазначити, що це вже другий у 2022 році набір прокурорів саме у «Департамент справ Майдану». У червні був оголошений конкурс на заміщення 5 посад прокурорів у даному Департаменті.

Не виключено, що це пов’язано зі спробою керівництва Офісу Генпрокурора активізувати процесуальне керівництво та підтримання публічного обвинувачення у справах, пов’язаних з подіями 2013-2014 років.

«Судово-юридична газета» раніше вже повідомляла, що наприкінці 2023 – початку 2024 років спливають строки притягнення до відповідальності майже у половині «справ Майдану».

Такий стан речей викликав незадоволення в Офісі Генпрокурора, в якому, зокрема, звинуватили суди у надто повільному розгляді «справ Майдану».

Також нагадаємо, що добори на посади прокурорів різних департаментів Офісу Генпрокурора в цьому році двічі оголошувалися в червні (на 32 та 11 посад відповідно) та листопаді (на 21 посаду).  

Автор В’ячеслав Хрипун

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду