Міністра оборони зможуть призначати з числа військовослужбовців: депутати пропонують змінити вимоги

12:03, 13 лютого 2023
Мар’яна Безугла розповіла про розробку нового законопроекту, за яким міністра оборони зможуть призначати не лише з числа цивільних осіб.
Міністра оборони зможуть призначати з числа військовослужбовців: депутати пропонують змінити вимоги
Фото: glavcom.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Заступник голови Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Мар’яна Безугла розповіла, що в Україні можуть зміни вимоги до кандидатів на посаду Міністра оборони.

«Щодо військового міністра оборони. Нижче інформація і цікаві ваші думки з цього приводу.

Так, у Комітеті Верховна Рада України з питань національної безпеки, оборони та розвідки підготовлено таку правку, але це ще поки концепт і тільки для воєнного стану, того повномасштабного вторгнення рф, що триває зараз. Нагадаю, на посаду міністра в МВС призначено поліцейського.

Текст:

  1. Міністр оборони України призначається на посаду Верховною Радою України за поданням Президента України з числа цивільних осіб, а під час дії воєнного стану – може бути призначений з числа військовослужбовців. Після закінчення дії воєнного стану на посаду Міністра оборони протягом 30 днів призначається цивільна особа.

P.S. Зверніть увагу, що згідно Закону про національну безпеку України Міністр оборони України здійснює керівництво Міністерством оборони України, військово-політичне і адміністративне керівництво Збройними Силами України безпосередньо та через першого заступника Міністра оборони України, заступників Міністра оборони України, а також через Головнокомандувача Збройних Сил України», - зазначила депутат.

Автор: Наталя Мамченко

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Надія Гончар
    Надія Гончар
    суддя Черкаського апеляційного суду
  • Олександр Ковальчук
    Олександр Ковальчук
    суддя Вінницького апеляційного суду