Адвокати будуть компенсувати витрати за внесення відомостей до Реєстру дисциплінарних проваджень щодо них через несплату внесків

14:08, 15 березня 2023
Відповідно до рішення РАУ, адвокат повинен відшкодувати витрати, понесені у зв’язку зі сплатою коштів за внесення відомостей до Реєстру дисциплінарних проваджень через несплату адвокатом щорічних внесків на адвокатське самоврядування.
Адвокати будуть компенсувати витрати за внесення відомостей до Реєстру дисциплінарних проваджень щодо них через несплату внесків
Джерело фото: unba.org.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Рада адвокатів України опублікувала своє рішення, яким внесла зміни до Положення про внески на забезпечення реалізації адвокатського самоврядування, затвердженого в новій редакції рішенням Ради адвокатів України від 3 лютого 2017 року №4 зі змінами.

А саме, викладено абзац 2 пункту 2.21. Положення у новій редакції наступного змісту:

«Адвокат також відшкодовує раді адвокатів регіону витрати понесені нею у зв’язку зі сплатою коштів за внесення відомостей до Реєстру дисциплінарних проваджень при зверненні з поданням щодо несплати адвокатом щорічних внесків на забезпечення реалізації адвокатського самоврядування».

Нагадаємо, у РАУ також відповіли, чи можуть представники Дмитра Лубінця суміщати посаду в офісі Уповноваженого з прав людини з адвокатською діяльністю.

Крім того, Рада адвокатів України 7 березня затвердила рішення щодо заходів реагування на факт порушення прав адвоката та гарантій адвокатської діяльності.

На думку РАУ, суд зайняв неправильну позицію, коли відмовив у притягненні керівника підприємства до відповідальності за відмову у наданні даних на адвокатський запит з підстав, що метою запиту начебто є не надання правової допомоги клієнту, а створення вигідної позиції позивача за допомогою законодавчо завуальованого створення конфлікту інтересів для відповідача.

Автор: Наталя Мамченко

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду