Суддя запідозрив, що поліцейські розміщують про нього негативні публікації в Facebook

15:30, 3 квітня 2023
Вища рада правосуддя тепер має розібратись в ситуації.
Суддя запідозрив, що поліцейські розміщують про нього негативні публікації в Facebook
Будівля Рахівського районного суду Закарпатської області
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Вищу раду правосуддя звернувся суддя з дещо нетиповим повідомленням про втручання у здійснення правосуддя.

Як повідомив суддя Рахівського районного суду Закарпатської області Віктор Ємчук, 1 березня 2023 року він розглянув клопотання слідчого місцевого відділу поліції про обрання запобіжного заходу щодо громадянина, підозрюваного у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 307  (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання з метою збуту наркотичних засобів, вчинене повторно) Кримінального кодексу.

За підсумками судового розгляду, клопотання поліції було задоволене частково – підозрюваний «отримав» запобіжний захід у вигляді домашнього арешту у нічний час із застосуванням електронного засобу контролю.

Однак, 9 березня у соціальній мережі Facebook з’явились публікації про те, що суддя Віктор Ємчук нібито особисто причетний до торгівлі наркотиками в Рахівському районні Закарпаття.

На думку судді, за публікаціями в Facebook стоять поліцейські місцевого відділку поліції, які таким способом намагаються тиснути на суддю та схилити його до лояльного відношення к клопотанням, що надходять в суд з поліції.

«Маю достовірну інформацію з власних перевірених джерел, що замовниками публікацій є особи, безпосередньо пов’язані з керівництвом Рахівського районного відділу поліції. Вважаю такі дії неприпустимими, вони є на мою думку направленими на компрометацію мене як судді», - повідомив суддя у Вищу раду правосуддя.

Тепер у ситуації, що виникла у Рахові, має розібратись Рада правосуддя. 

Автор: В’ячеслав Хрипун

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки