Нацбанк може знизити облікову ставку у IV кварталі 2023 року – голова НБУ

15:27, 27 квітня 2023
За словами голови правління регулятора Андрія Пишного оновлений макропрогноз передбачає, що зниження ставки почнеться у четвертому кварталі поточного року.
Нацбанк може знизити облікову ставку у IV кварталі 2023 року – голова НБУ
Джерело фото: slovoidilo.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Національному банку не виключають зниження облікової ставки вже у четвертому кварталі 2023 року. Про це на брифінгу заявив голова правління регулятора Андрій Пишний.

За його словами, поліпшення економічної ситуації, зокрема стрімкіше ніж очікувалося зниження інфляції, накопичення «комфортного рівня міжнародних резервів створює передумови для перегляду прогнозу облікової ставки».

«Оновлений макропрогноз передбачає початок циклу зниження облікової ставки у четвертому кварталі 2023 року», - підкреслив Андрій Пишний.

При цьому очільник Нацбанку додав, що регулятор готовий корегувати час і темп зміни облікової ставки з огляду на подальший розвиток подій на валютному ринку, інфляційну динаміку, стійкість міжнародної підтримки та результативність заходів з забезпечення привабливості гривневих інструментів(зростання обсягу гривневих депозитів, збільшення попиту на гривневі ОВДП).

«Наші рішення з монетарної політики і надалі будуть узгоджуватися з нашими ключовими цілями зі зниження інфляції та збереження курсової стійкості», - зауважив Пишний.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», голова правління НБУ Андрій Пишний 27 квітня повідомив, що правління регулятора вчергове зберегло облікову ставку на рівні 25%.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду